Landelijke Gilden

"Landelijke Gilden is een vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt en zich inzet voor een vitale toekomst voor het platteland en haar bewoners. Het hele jaar door organiseren ruim 6000 vrijwilligers in onze 600 lokale afdelingen leuke activiteiten in hun dorp. Zij brengen mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement, ontmoeting en genieten centraal staan, en dragen op die manier bij aan dorpen waar heel wat te beleven valt en waarin mensen elkaar kennen. We zetten ons dagelijks in voor levenskrachtige dorpen en een vitaal platteland. Duurzame mobiliteit, klimaatvriendelijk tuinieren, ruimte voor ontmoeting en bescherming van de open ruimte... Het zijn voorbeelden van thema's die ons na aan het hart liggen. Onze vrijwilligers en medewerkers organiseren heel wat initiatieven die tot een versterking van de dorpen en het platteland leiden."

Bezoek Landelijke Gilden